Лабиринтът на София“ е новата експозиция в Квадрат 500. Нейни

...
 Лабиринтът на София“ е новата експозиция в Квадрат 500. Нейни
Коментари Харесай

Квадрат 500 представя „Лабиринтът на София“

 „ Лабиринтът на София “ е новата експозиция в Квадрат 500. Нейни създатели са Хиро Камигаки и IC4DESIGN, основателите на поредицата „ Детектив Пиер “. Официалното разкриване на експозицията е на 22 юни и тя може да бъде забелязана до 20 юли, оповестяват от Националната изложба.

„ Лабиринтът на София “ е новата история на Хиро Камигаки, основател на книжната поредност „ Детектив Пиер “, обичана за доста деца и родителите им у нас “, споделят уредниците на изложбата. В този план децата от разнообразни възрасти ще построяват лични направления и ще се потопят в културните обичаи на България, съчетани с облиците на супергерои, кукери и берачки на рози, ще наблюдават придвижването си през улиците на столицата, ще откриват уликите и вземат решение спомагателните мистериозни провокации по пътя. 

Магическите светове, които Хиро Камигаки основава, елементарно доближават до въображението на децата посредством илюстрираните комплицирани лабиринти с тайнствени пътеки, футуристични градове, балони с парещ въздух, съкровища, животни, нинджи, фантастични герои, обитавани от пакостници къщи. Всяка илюстрация в действителност е скица, в която би трябвало да се открие пътят. 

Японският илюстратор Хиро Камигаки и неговият колектив IC4DESIGN притеглят децата и техните фамилии още с първата им книга - „ Детектив Пиер взема решение случая “, която излиза в Япония през 2014. Международният й дебют е през 2015, следват „ Мистерии в лабиринтната кула “ и албум със стикери (2017), „ Съкровището на Небесния палат “ и книга за оцветяване (2020), както и видео играта „ Labyrinth City: Pierre the Maze Detective “ (2021). Книгите са преведени на 37 езика в над 38 страни и интригуват дребните детективи, съчетавайки решаването на лабиринт посредством очарователни ръчно рисувани илюстрации
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР